Wat is sim racen? Sim racing?

Wat is Sim racen? Wat is een race simulator?

Sim racen is racen in een virtuele omgeving. Je racet niet echt in een rally auto of F1 bolide. Maar je zit in een racestoel die je het gevoel geeft dat je in een echte rallye of formule 1 auto zit. Je kunt dus geen schade maken De houding van de stoel (playseat), de force feedback van het stuur en pedalen en de realistische vormgeving van de spellen van tegenwoordig geven je een realistische ervaring waardoor je het gevoel krijgt echt te racen. Het simuleert de realiteit. En daar komt de naam simulator vandaan. Afgekort Sim racen of Sim racing.

Er zijn diverse typen en soorten sim race stoelen, sturen en pedalen. Voor elk budget en beleving is tegenwoordig de passende sim racing setup te krijgen. De full motion setup is upcoming. Deze stoelen bewegen, trillen en doen je nog meer die echte beleving van het racen ervaren.

De racestoel (PLAYSEAT® FI ULTIMATE EDITION)

De racestoelen waar de Pitbox gebruik van maakt zijn de PLAYSEAT® FI ULTIMATE EDITION – ZWART en komen rechtstreeks bij Playseat vandaan. Playseat headquater is in Doetinchem gevestigd net als de Pitbox. Met hun jarenlange ervaring op simracing gebied maken zij in samenwerking met onder ander Max Verstappen de mooiste en beste Simracing stoelen. De PLAYSEAT® FI ULTIMATE EDITION geeft je met robuuste frame het gevoel echt in een cockpit te zitten. En door zijn stevige frame buigt hij niet en geeft het een ultieme race ervaring. De houding die de stoel je doet aannemen is exact dezelfde houding als een echte Formule 1 coureur heeft in zijn Formule 1 bolide.

Wil jij weten hoe de stoel precies werkt en hoe je het beste erin kunt gaan zitten. Bekijk dan onze instructiefilm over het plaatsnemen in de PLAYSEAT® FI ULTIMATE EDITION van de Pitbox Doetinchem

Specificaties Playseat® FI Ultimate Edition:

 • Materialen: Hoogwaardig carbon staal en aluminum legeringen
 • Aanbevolen bestuurders lengte:
  • Minimum 120 cm / 47 inch
  • Maximum 230 cm / 90.5 inch
 • Aanbevolen bestuurders gewicht:
  • Minimum 20 kg / 47 lbs
  • Maximum 122 kg / 270 lbs
 • Afmetingen (LxBxH): 168×61.5×73.5cm / 66.1×24.4×28.9 inches
 • Productgewicht: 49.5 kg / 109.12 lbs

Het stuur en pedalen (Fanatec CSL Elite)

Een race simulator zonder een goede set, stuur en pedalen is geen simulator. Met alleen een mooie en goede stoel haal je niet de beleving en de realiteit in huis die je graag wilt evenaren. Het meest belangrijke aan een sim racing setup zijn het stuur (base) en de pedalen. Want deze onderdelen maken of breken de ervaring. De pitbox maakt gebruik van Fanatec CSL Elite en speciaal voor de Playstation. Een super realistische setup die er voor zorgt dat je elk hobbeltje, curbstone, lekke band, overstuur en overstuur kunt voelen. Het stuur geeft zogenaamd force feedback waardoor je elk trillingetje ervaart. En reken er maar op dat het gaspedaal en rempedaal ingedrukt moeten worden. Gas geven is niet zomaar het pedaal naar onderen drukken, maar moet met gevoel en om te kunnen remmen moet je toch wel een paar stevige beenspieren hebben. Het rempedaal geeft de nodige weerstand waardoor je hard en diep kunt aanremmen. Deze Fanatec set is een zeer bekend in de sim wereld zorgt ervoor dat de Pitbox een echte simracing club kan zijn.

Kom dit ultieme sim race gevoel ervaren bij de Pitbox. Reserveer daarom nu jouw ultieme sim racing experience bij de Pitbox.

Video’s uitleg Sim racen

Hieronder vind je onze plug and play, step by step instructie videoa’s over de verschillende onderdelen. Hoe stap je in een F1 race simulator. Hoe werkt het stuur. Hoe werkt de headset etc.